Kenia, het safariland bij uitstek!

head
arbre
flamingo
Om 'Out of Africa' te herbeleven, trekken we naar Kenia en haar natuurschoon. Kenia is een bestemming die u zeker moet ontdekken: de wilde dieren lopen vrij rond in de nationale parken. Van de kust met lange witte zandstranden tot de wilde savanne in het binnenland, in Kenia is er een enorme verscheidenheid aan schoonheid te ontdekken. Het woord ‘safari’ betekent ‘reis’ in het Swahili. Daarmee is ook alles gezegd over de bijzondere momenten die u in het midden van de natuur en in deze uitgestrektheid kunt doorbrengen. De giraffen, zebra's, nijlpaarden, krokodillen, hyena's en leeuwen zijn allemaal acteurs in deze tijdloze shows. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vogels in alle kleuren en maten! Al deze wonderen kunnen van zonsopgang tot zonsondergang aanschouwd worden.

Goed om te weten

  • Langzaam maar zeker worden de wegen beter... ook al zijn de ritten soms lang en stoffig. Kleine vliegtuigen verzorgen de verbindingen tussen de nationale parken, maar dit is vaak duur(der).
  • De beste reisperiode? Op deze vraag zijn er evenveel antwoorden als er parken, reservaten en seizoenen zijn in Kenia! April, mei en juni vormen het regenseizoen met stormweer tegen de avond, maar het scheerlicht zorgt dan weer voor adembenemende landschappen. Een waar genot voor fotografen! Juli en augustus komen overeen met het droge seizoen. Dit brengt meer dieren naar de drinkplaatsen... maar ook meer mensen die ze komen observeren. Van juni tot november is alles groen!